ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Europa Creativă a anunţat un concurs pentru traducerea operelor literare

08:41 | 13.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a anunţat în cadrul proiectului Europa Creativă un concurs pentru traducerea operelor literare, cu un buget total de cinci milioane de euro. Termenul limită de înscriere este 21 februarie 2023, transmite MOLDPRES.

„Organizațiile și consorțiile eligibile vor traduce, publica, distribui și promova minim cinci lucrări, cum ar fi ficțiune, poezie, benzi desenate și altele. În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, sunt încurajate în special traduceri în limba ucraineană, pentru refugiați”, indică Ambasada UE la Chişinău.

Potrivit sursei citate, participanții care traduc între cinci și zece cărți ar putea beneficia de un grant în valoare de până la 100.000 de euro; cei care traduc între 11 și 20 de cărți - de 200.000 de euro; iar pentru minim 21 de cărți - 300.000 de euro.

Foto simbol

img22009560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!