ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Emmanuel Macron anunță că s-a ajuns la un acord pentru îndepărtarea armamentului greu din centrala nucleară Zaporojie

12:34 | 13.12.2022 Categorie: Externe

Paris, 13 dec. /MOLDPRES/. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a oferit o actualizare cu privire la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, afirmând că s-a ajuns la un acord pentru mutarea armelor grele din instalație, relatează MOLDPRES cu referire La G4Media.

Centrala nucleară din Zaporojie a fost ocupată de Rusia în luna martie, iar acum acolo sunt depozitate arme și trupe.

Instituții de supraveghere nucleară ale ONU au fost implicate în discuții cu Rusia și Ucraina pentru a proteja centrala, care este cea mai mare din Europa.

Președintele francez a declarat că în prezent sunt în curs de desfășurare discuții cu privire la modul în care armele pot fi scoase din interiorul centralei.

„Am reușit să protejăm Cernobîl și obiectivul nostru este să protejăm Zaporojie. Următoarele săptămâni vor fi cruciale”, a declarat Macron.

Șeful statului francez găzduiește în prezent o conferință internațională la Paris pentru a oferi ajutor Ucrainei în timpul temperaturilor scăzute din timpul iernii.

Foto: bbc.com

img22009573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!