ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi cetățeni moldoveni au decedat într-un accident rutier produs în Polonia

18:49 | 13.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, s-a autosesizat și a dispus în regim de urgență verificarea informației aferente accidentului rutier produs pe autostrada S8 în apropierea localității Żabikowo Rządowe în voievodatul Podlasia și apartenența la cetățenia Republicii Moldova a victimelor accidentului, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs în după amiaza zilei de ieri, când un camion a lovit un microbuz înmatriculat în Republica Moldova cu șase persoane la bord, cinci cetățeni moldoveni și un cetățean ucrainean. În urma impactului, două persoane, cetățeni moldoveni au murit pe loc, alte două persoane, cetățeni moldoveni sunt internați în spital pentru îngrijiri medicale, iar un cetățean moldovean nu a avut de suferit, fiind externat la această oră din spital.

Ambasada țării noastre la Varșovia este în contact cu autoritățile locale pentru oferirea asistenței consulare de specialitate.

img22009583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!