ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a efectuat o vizită în raionul Călărași

12:42 | 14.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a vizitat marți comuna Sipoteni din raionul Călărași, unde a vorbit cu oamenii despre situația din țară, despre problemele localității, dar și despre planurile de dezvoltare a țării, în pofida crizelor prin care trecem, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Le-am spus că păstrarea păcii este preocuparea noastră principală și că în continuare vom face totul pentru siguranța cetățenilor. Am discutat și despre vulnerabilitățile energetice ale țării, și despre ce trebuie să facem ca să devenim independenți energetic în viitor. La Sipoteni, oamenii sunt convinși că integrarea europeană este cea mai sigură cale pentru dezvoltarea pașnică și prosperă a Republicii Moldova”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a fost în vizită și la școala din localitate, renovată cu sprijinul Băncii Mondiale în cadrul unui proiect care a fost inițiat în perioada când deținea mandatul de ministru al Educației. „M-am bucurat să văd condițiile foarte bune în care învață și muncesc astăzi elevii și profesorii din Sipoteni. Acum, prin intermediul Programului național „Satul European”, este în proces de renovare Casa de Cultură din localitate”, a mai punctat șefa statului.

Președintele a subliniat că este important ca toate comunitățile noastre să prospere, iar acest lucru necesită un efort comun. „Putem face acest lucru împreună: prin asigurarea de către puterea locală a condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor, ceea ce va conduce la crearea locurilor de muncă și creșterea veniturilor la bugetele locale; prin continuarea programelor naționale de investiții, precum „Satul European”; prin atragerea fondurilor externe pentru dezvoltare”, a spus șefa statului.

De asemenea, președintele Maia Sandu a mai menționat că în aceste vremuri dificile, cauzate de război, avem sprijinul partenerilor externi și pentru proiecte de dezvoltare, și pentru a face față crizei energetice. O parte din acest sprijin se regăsește în compensațiile la facturile pentru energie. „Prin solidaritate la nivel național și internațional vom reuși să depășim această perioadă dificilă”, a conchis șefa statului. 

Foto: Președinție

img22009599

img22009599

img22009599

img22009599

img22009599

img22009599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!