ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Etapa de proiecție a liniei electrice aeriene Vulcănești- Chișinău este pe ultima sută de metri

13:06 | 14.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR) a anunţat astăzi că etapa de proiecție tehnică a liniei electrice aeriene 400 kV, Vulcănești- Chișinău este pe ultima sută de metri, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, pilonii de tip R-30, care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice aeriene corespund cerințelor tehnice și vor rezista condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova. „Testările-tip pentru pilonii de tip R-30 au avut loc în această săptămână, în cadrul stației de testare a pilonilor din Institutul Central de Cercetare în Energetică Bengaluru, India”, indică MIDR.

Astfel de testări au fost efectuate și în luna septembrie curent, când a fost stabilită rezistența pilonului de tip R-NS - tipul de pilon va reprezenta circa 80% din cantitatea totală a pilonilor care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice Vulcănești-Chișinău.

Linia electrică aeriană va fi construită din mai multe tipuri de piloni, cum ar fi: R-NS, R-30 și R-60 – ultimul fiind preconizat pentru testările-tip în luna ianuarie 2023. „Construcția liniei electrice aeriene urmează a fi inițiată în primăvara anului viitor”, rezumă sursa citată.

Foto: MIDR

img22009600

img22009600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!