ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalele raionale ar urma să treacă în gestiunea Ministerului Sănătății

13:21 | 14.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat astăzi raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, care prevede trecerea spitalelor raionale din subordinea consiliilor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede transmiterea în proprietatea statului cu titlu gratuit a bunurilor și terenurilor Instituțiilor medico-sanitare publice Spitale raionale. De asemenea, se introduce noțiunea de „instituție medico-sanitară publică regională”. Excepție din prevederile proiectului propus fac spitalele fondate de Comitetul executiv al UTA Găgăuzia.

Totodată, se menționează că toate spitalele raionale vor continua să funcționeze și, mai mult ca atât, investițiile în aceste instituții vor crește. Astfel, cetățenii vor beneficia de servicii de calitate, prestate conform profilului și capacității fiecărui spital.

Foto simbol

img22009605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!