ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden pledează pentru un "mare parteneriat" cu Africa

07:29 | 15.12.2022 Categorie: Externe

Washington, 15 dec. /MOLDPRES/. Președintele SUA Joe Biden a pledat miercuri pentru realizarea unui mare "parteneriat" cu Africa, cheia "succesului" pentru întreaga lume, în faţa liderilor din 49 de ţări africane reuniţi în summit la Washington, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Casa Albă intenţionează să elibereze 55 de miliarde de dolari pentru Africa în termen de trei ani în domenii atât de variate precum digitalul, infrastructura, sănătatea sau în lupta împotriva schimbărilor climatice.

"Nu putem rezolva provocările din faţa noastră fără leadership-ul Africii. Nu încerc să fiu amabil. Este un fapt", a continuat Biden.

"Acest parteneriat nu este menit să creeze obligaţii politice, să creeze dependenţă, ci să stimuleze succese comune şi să creeze oportunităţi", a subliniat președintele american.

Biden a salutat prezenţa Marocului în etapă finală  a competiţiei mondiale la fotbal, o premieră pentru o naţiune africană.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!