ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului vor dezvolta capacități de export

08:59 | 15.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Suedia va acorda peste 4,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea capacităților de export ale antreprenorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, transmite MOLDPRES.

Mijloacele financiare vor fi valorificate în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), care este implementat din decembrie 2018 de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al Suediei, iar din vara anului 2021 și cu asistența financiară a Marii Britanii. Noua etapă de implementare a proiectului a fost lansată la conferința „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”, organizată ieri la Chișinău.

„Suedia rămâne un partener angajat în sprijinirea mediului de afaceri și în promovarea exporturilor către UE și nu doar. Suntem încântați să anunțăm că un acord de cooperare a fost deja semnat cu PNUD și Suedia va continua să sprijine proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului’ în următorii trei ani”, a afirmat Katarina Fried, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova.

„Din iunie 2021, Marea Britanie, împreună cu Suedia, sprijină proiectul PNUD ’Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului’ cunoscut sub numele de AdTrade. Marea Britanie va investi un milion de lire sterline în proiect până la finele anului 2023",  a menționat Steven Mark Fisher, ambasadorul Marii Britanii la Chişinău.

Cu suportul Suediei și Marii Britanii au fost create peste 240 de locuri de muncă, iar alte 1411 au fost păstrate, în contextul crizei economice cauzate de pandemia COVID-19. 74 de antreprenori au beneficiat de granturi pentru dezvoltarea afacerilor, dintre care 37 de afaceri fiind conduse de femei.

Asistența financiară acordată de Marea Britanie și de Suedia în cadrul proiectului PNUD/AdTrade va contribui la sporirea potențialului de export al companiilor de pe ambele maluri, la crearea mai multor locuri de muncă, în special, pentru femei și persoane din grupuri defavorizate, ceea ce va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: PNUD

img22009629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!