ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada rusă din SUA avertizează asupra pericolului furnizării rachetelor Patriot pentru Ucraina

09:54 | 15.12.2022 Categorie: Externe

Washington, 15 dec. /MOLDPRES/. Ambasada Rusiei la Washington a emis un comunicat prin care avertizează că, dacă Statele Unite vor furniza Ucrainei rachete Patriot, ar fi un nou „pas provocator” care ar putea conduce la „consecințe imprevizibile”, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Ambasada rusă din SUA consideră că în Statele Unite a fost lansată o campanie de informare despre un eventual transfer de sisteme de apărare aeriană ultraperformante către Ucraina.

Diplomații ruși cred că acest pas ar putea avea consecințe imprevizibile. „Aprovizionarea continuă a Ucrainei cu armament va duce doar la întărirea sentimentului de impunitate al regimului Zelenski și la noi crime împotriva civililor din regiunile Donbas, Zaporojie și Herson”, se arată în comunicatul remis de ambasada rusă.

Washingtonul se află într-o poziție avansată pentru a realiza planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi trei oficiali americani pentru Reuters.

În ultimele luni, armata rusă distruge sistematic infrastructura energetică a Ucrainei. Pentru contracararea atacurilor repetate și masive, Ucraina are nevoie de apărare aeriană performantă.

Foto: wsj.com

img22009631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!