ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat primul Forum estic de securitate și management al frontierelor

12:57 | 15.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a organizat astăzi primul Forum estic de securitate și management al frontierelor în contextul provocărilor la adresa securității regionale apărute în urma războiului din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, evenimentul reunește șefi de Poliție, șefi de Poliție de frontieră și oficiali din peste 10 țări, care se află la frontiera estică a Europei. Scopul reuniunii este evidențierea importanței managementului eficient al frontierelor, dar și a provocărilor la adresa securității regionale, în contextul războiului din Ucraina.

Subiectele de discuție s-au focusat pe răspunsul MAI la schimbările apărute începând cu 24 februarie și instrumentele care au fost utilizate în contextul noilor provocări. Astfel, participanții au vorbit despre aspectele privind securitatea și gestionarea frontierelor, limitele modelelor tradiționale de organizare și ale procedurilor standard de operare în timpul unor crize multiple care se suprapun, precum și nevoile pentru a face față crizelor simultane.

La fel, s-a discutat despre combaterea grupurilor transnaționale de crimă organizată, amenințările hibride și manifestările reale de dezinformare, revoltele și atacurile cibernetice.

Foto: MAI

img22009641

img22009641

img22009641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!