ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Institutul Oncologic a primit echipamente și mobilier medical modern din partea SUA

15:42 | 16.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Institutul Oncologic a primit astăzi o donație de echipamente și mobilier medical modern din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, instituția medicală a fost dotată cu defibrilatoare, lămpi de examinare, paturi de terapie intensivă, mese de examinare ginecologică, aparat de anestezie, aspirator medical, monitor de funcții vitale, aparat de ventilare pulmonară, dispozitiv de compresie pneumatică intermitentă, masă de operație etc.

Dispozitivele, dar și mobilierul medical sunt amplasate în sala de operații ginecologice, salonul de recuperare post-anestezică, secția oncologie radiologică, unul dintre laboratoarele instituției. 

Institutul Oncologic este una din cele nouă instituții medico-sanitare publice care a primit echipamente performante, procurate de Fondul ONU pentru Populație, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Foto: Ministerul Sănătății

img22009680

img22009680

img22009680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!