ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operatorii aerieni moldoveni vor putea transporta pasageri din EAU către alte state

17:36 | 16.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Operatorii aerieni din Republica Moldova vor putea transporta pasageri din Emiratele Arabe Unite (EAU) către alte state terțe și viceversa, conform unui Memorandum de înțelegere privind libertatea a 5-a a aerului pentru transportul de pasageri și cargo, semnat astăzi la Abu Dhabi, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în cadrul unei vizite oficiale în EAU, efectuată de Mircea Păscăluţă, secretar de stat în domeniul transporturi la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), împreună cu oficiali de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Înțelegerea prevede că operatorii aerieni ai EAU vor putea transporta pasageri din Republica Moldova către alte state terțe si viceversa. De asemenea, în cadrul întrevederilor cu reprezentanții Autorității Aeronautice Civile din EAU s-a discutat despre necesitatea intensificării și consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două instituții”, indică MIDR.

Părţile au reiterat importanța lansării Proiectului de asistență tehnică necesară în vederea implementării unor standarde înalte de siguranță. Totodată, a fost menţionată cooperarea în cadrul Acordului bilateral privind transportul aerian, precum și colaborarea la nivel de Autorități în vederea consolidării măsurilor de supraveghere a siguranței, schimbului de informații și experiență, instruirea personalului navigant, efectuarea auditurilor comune.

Foto: MIDR

img22009684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!