ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a transmis un mesaj de Ziua Poliției Naționale

17:44 | 18.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a transmis astăzi un mesaj de Ziua Poliției Naționale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează: 

„Astăzi se împlinesc 32 de ani de la crearea Poliției Republicii Moldova, una dintre cele mai importante structuri ale statului. Asta deoarece de dedicația și profesionalismul angajaților poliției depinde în mod direct securitatea tuturor cetățenilor țării noastre.

Polițiștii și polițistele veghează respectarea legii și se implică activ și în viața socială a comunităților în care activează, protejând drepturile, libertățile și viețile oamenilor. Poliția a fost în prima linie de răspuns la criza refugiaților din Ucraina, a reușit să mențină stabilitatea internă și a gestionat riscurile de securitate. Tot angajații Poliției au fost cei care s-au implicat plenar în gestionarea, alături de alte instituții ale statului, a pandemiei COVID-19. Și tot ei muncesc în fiecare zi, pentru ca oamenii din sate și orașe să se simtă în siguranță.

Noi, la Guvern, facem tot posibilul ca fiecare angajat al poliției să lucreze în condiții demne, apropiate de cele din Europa. În anul curent, am oferit sporuri pentru gestionarea situației excepționale și am venit cu creșteri salariale pentru toți angajații sistemului de afaceri interne. Cu sprijinul partenerilor europeni și internaționali, am îmbunătățit infrastructura și condițiile de muncă pentru angajați din mai multe inspectorate de poliție. Mai multe subdiviziuni au fost dotate cu automobile, calculatoare, laptopuri, generatoare, soft-uri etc. Ne dorim să asigurăm cât mai repede astfel de condiții și pentru ceilalți polițiști din țara noastră.

Apreciez dedicația Dumneavoastră, și vă mulțumesc pentru implicarea Dumneavoastră și efortul pe care îl depuneți pentru ca oamenii să fie în siguranță!”.

Foto: MAI

img22009707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!