ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Localitățile Bardar şi Ruseştii Noi din Ialoveni au fost conectate la apeduct magistral

09:17 | 19.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat vineri, 16 decembrie, recepția lucrărilor pentru porțiunea de apeduct magistral construit pentru localitățile Bardar și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, executate în cadrul unui proiect regional, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, de rezultatele acestui proiect urmează să beneficieze circa 25 mii de locuitori, 29 de instituții publice, 342 de agenți economici și trei întreprinderi municipale de prestare a serviciilor comunale. 

Proiectul regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II)", cu o valoare de peste 15 milioane de lei (750 de mii de euro), a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020. Cofinanțarea proiectului, în sumă de 120.149 de euro, a fost realizată de către Programul SlovakAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei), inclusiv 20 mii de euro din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, parteneri ai ADR Centru prin realizarea unui șir de proiecte comune în toată regiunea.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!