ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 693 milioane de lei în ultima săptămână

10:00 | 19.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. În perioada 12-18 decembrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 693,7 milioane de lei (circa 34,6 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 23,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3% din totalul sumei colectate.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 019 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 72 641 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă, au fost constatate 92 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 235 mii de lei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 32 miliarde de lei, cu 17,7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

img22009719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!