ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5 200 de cazuri de infecții virale au fost înregistrate în capitală

12:02 | 19.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Peste 5 200 de cazuri de infecții virale a căilor respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu 1 537 mai mult decât în săptămâna anterioară. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în ședința operativă a serviciilor capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Gîlca, 3 248 de cazuri, peste 62%, au fost raportate la copii. „Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 14 ani. Este vorba de infecții respiratorii, viroze și pneumonii. Există o presiune enormă pe spitalele din capitală. Internările au depășit cu mult numărul de paturi. Au fost identificate spații suplimentare, însă suntem la limită. Am solicitat Ministerului Sănătății să activeze secții noi la Institutul Mamei și Copilului”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, săptămâna trecută, pe teritoriul capitalei, s-au înregistrat 99 de cazuri de COVID-19. La fel, au fost raportate 76 de cazuri de gripă, 54 dintre acestea la copiii cu vârstele de până la 17 ani. Din numărul total de pacienți, 68 au fost spitalizați.

Conform Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, până în prezent, au fost utilizate 95% din vaccinurile antigripale distribuite în capitală. Acestea pot fi utilizate simultan cu cel împotriva Covid-19. Pentru a beneficia de vaccinul antigripal, persoanele se pot adresa la medicul de familie.

În această perioadă, specialiștii recomandă folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului și adresarea la medic odată cu apariţia primelor simptome de boală.

Foto: yalansavar.org

img22009728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!