ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională a deschis o expoziție aniversară dedicată poetului Vasile Romanciuc

13:43 | 19.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. O expoziție de documente cu genericul ”... Știe cu îngerii a conversa”, dedicată aniversării a 75-a de la nașterea poetului Vasile Romanciuc a fost deschisă la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Tatiana Gheiceanu, șefa secției Lectură Publică, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde circa 100 de publicații din colecțiile bibliotecii: cărți, ediții periodice ce reflectă opera poetului, traduceri în alte limbi și critica literară despre creația protagonistului și este sistematizată în trei compartimente: ”Vasile Romanciuc, lumina glasului lăuntric”, ”Traduceri, alcătuiri și selecții” și ”Vasile Romanciuc, poet al firescului şi candorii”. 

Potrivit sursei citate, în context, Biblioteca Națională și Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” organizează  Ședința Clubului Literar „Homo Aestheticus” cu genericul „Vasile Romanciuc: 75 de ani de la naștere”. Evenimentul se va desfășura miercuri, 21 decembrie, la ora 14.00, în Sala Colecție Arte și Hărți a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Vasile Romancuc s-a născut la 17 decembrie 1947 în satul Bădragii Noi, Edineţ. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al Uniunii Scriitorilor din România (1994), membru al PEN-Centrului Internațional (1996).

img22009730

img22009730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!