ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunţă o săptămână echilibrată înaintea de Crăciunul pe stil nou

15:10 | 19.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Noaptea ger şi ziua soare, însă fără ninsorile aşteptate înainte de sărbători, anunţă meteorologii pentru săptămâna care a început şi care va culmina cu evenimentul Nașterii Domnului, celebrat pe stil nou, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit sinopticienilor, în următoarele zile, în ţară se aşteaptă valori termice încadrate între minus 6 grade Celsius, noaptea, şi până la 8 grade de căldură, ziua. Cel mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord, însă de vineri, 23 decembrie, vremea treptat se va încălzi, astfel încât duminică, 25 decembrie, termometrele vor indica maxime până 10 grade cu plus.

Zilele dinaintea Crăciunului pe stil nou vor fi reci, însă fără ninsori, care sunt de regulă aşteptate la sărbătorile de iarnă. Specialiştii SHS susţin că în perioada de referinţă se aşteaptă cer variabil, periodic însorit.

Această săptămână este caracterizată de începutul iernii astronomice sau solstițiul de iarnă, care va avea loc pe data de 21 decembrie. Astfel, 21 decembrie este cea mai scurtă zi a anului 2022, iar timp de trei luni, până la echinocțiul de primăvară, durata de lumină începe să crească treptat până ce va deveni egală cu noaptea.

img22009731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!