ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova a primit un lot de echipamente pentru acordarea asistenței medicale de urgență din partea OMS

15:38 | 19.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a primit astăzi 250 de seturi pentru infuzie instraosoasă și 30 de truse de prim ajutor. Valoarea totală a donației oferite de Organizația Mondială a Sănătății este de 300 de mii de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, o mare parte din seturi vor fi oferite Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, iar celelalte au fost deja repartizate instituțiilor spitalicești din țară.

Trusele de prim ajutor conțin echipamente utilizate pentru acordarea asistenței medicale urgente, în special pacienților traumatizați, care necesită stabilizare și resuscitare, iar infuzia intraosoasă este folosită, cel mai frecvent, în cazul urgențelor majore, la adulți și copii – stop cardio-respirator, colaps circulator și traumatisme.

Foto: Ministerul Sănătății

img22009733

img22009733

img22009733

img22009733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!