ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi polițiști din capitală au ajuns în vizorul CNA

18:12 | 19.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Doi polițiști din Chișinău au ajuns în vizorul CNA, după ce au fost denunțați de un tânăr din Bălți de la care au cerut mită, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei doi oameni ai legii i-ar fi cerut tânărului să le dea 3000 de lei prin sistemul de transfer ”cash by code” pentru a nu-l documenta pentru păstrare de droguri.

În baza denunțului, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar banii, în sumă de 3000 de lei, au fost transmiși sub control.

Astfel, unul dintre suspecți, subofițer al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă (BPRO) din cadrul Direcției Poliție din Chișinău, a fost reținut sâmbătă noaptea în urma primirii mijloacelor pretinse.  Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar astăzi a fost pus sub învinuire.

Cel de-al doilea angajat al BPRO a fost chemat astăzi la CNA pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de bănuit. Ambii polițiști urmează a fi cercetați în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!