ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al Guvernului a discutat cu Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova

18:07 | 19.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Germania va continua să susțină țara noastră atât în depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina, cât și în realizarea parcursului său european. Disponibilitatea de a continua proiectele inițiate în beneficiul cetățenilor a fost reconfirmată astăzi de către ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Margret Uebber, în cadrul întrevederii cu Secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan și Secretarul de stat, Adrian Băluțel, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șeful Cancelariei de Stat a subliniat că Germania este un partener strategic și un susținător consecvent al eforturilor Guvernului, orientate spre modernizarea Republicii Moldova și îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor. „Vă suntem recunoscători pentru tot ajutorul acordat de-a lungul timpului, inclusiv în cadrul conferinței Platformei de sprijin a Republicii Moldova, de la Paris”, a spus Igor Talmazan.

La rândul său, Margret Uebber a menționat că țara noastră rămâne și în continuare pe agenda politică a Germaniei: ,,Germania are un interes fundamental ca Republica Moldova să se dezvolte în stabilitate și pace. Vă asigur că și în următorul an vă vom acorda tot suportul necesar”.

 În discuții, oficialii s-au referit la importanța fortificării capacităților de comunicare, prin îmbunătățirea procesului la nivel interinstituțional, dar și la nivelul comunicării cu oamenii. În acest scop, în urma reorganizării Cancelariei de Stat va fi creată o direcție responsabilă pentru relațiile cu cetățenii, care va identifica problemele acestora și soluțiile cu care poate veni Executivul. De asemenea, va fi eficientizată, dinamizată și îmbunătățită calitativ conlucrarea dintre Guvern, Parlament și Președinție.

Un alt subiect a vizat fenomenul dezinformării și manipulării opiniei publice, care a luat amploare, în ultima perioadă în țara noastră. Secretarul general al Guvernului a menționat că în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii răspândirii informațiilor false, Comisia pentru Situații Excepționale a decis recent să suspende, pe perioada de urgență, licența de emisie a șase servicii media audiovizuale de televiziune.

Foto: Guvern

img22009737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!