ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iuliana Cantaragiu a fost numită în funcția de consilier prezidențial în domeniul mediului și al schimbărilor climatice

18:52 | 19.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul prin care Iuliana Cantaragiu va exercita funcția de consilier prezidențial în domeniul protecției mediului și al schimbărilor climatice. Printre responsabilitățile sale se va număra și coordonarea Programului național de împădurire, inițiat de șefa statului, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Iuliana Cantaragiu este licențiată în Relații Economice Internaționale la Academia de Studii Economice din București; în prezent face un masterat în Managementul Riscurilor și Economie Circulară la Universitatea de Științe Aplicate din Tampere, Finlanda. Are o mare experiență în managementul proiectelor de mediu și a lucrat inclusiv pentru organizații internaționale.

În perioada august 2021 - septembrie 2022, a deținut funcția de ministru al Mediului, iar în august-noiembrie 2019 a fost Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

img22009744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!