ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Poliției Naționale

19:09 | 19.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat ofițerii și angajații civili ai Poliției Naționale cu ocazia celor 32 de ani de la crearea instituției, în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Inspectoratul General al Poliției, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Mi-am exprimat aprecierea pentru efortul făcut în ultimul an de către angajații poliției - efort care, în acest an marcat de război la hotar, a asigurat pacea și ordinea publică în comunitate, a oferit siguranță cetățenilor și refugiaților”, a spus șefa statului în discursul său.

De asemenea, președintele Maia Sandu i-a încurajat pe polițiști să folosească toate oportunitățile de creștere și dezvoltare oferite de munca în poliție, inclusiv cele ce vor apărea odată cu avansarea țării pe calea integrării europene. „În perioada dificilă prin care trece Moldova acum, este foarte important să consolidăm încrederea societății în poliție”, a subliniat Maia Sandu.

În semn de apreciere pentru munca depusă, șefa statului a conferit distincții de stat pentru opt angajați din cadrul sistemului Afacerilor Interne. „Mulțumesc tuturor polițiștilor pentru profesionalism și devotament, iar familiilor lor - pentru că îi susțin, fiindu-le sprijin acasă. Societatea are nevoie de o poliție puternică, integră și eficientă pentru a construi în liniște și pace viitorul nostru european, liber și prosper”, a mai spus președintele în mesajul său.

Foto: Președinție

img22009746

img22009746

img22009746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!