ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia "6 ianuarie" va recomanda congresului SUA punerea sub acuzare a ex-președintelui Trump

08:11 | 20.12.2022 Categorie: Externe

Washington, 20 dec. /MOLDPRES/. Comisia „6 ianuarie” din congresul SUA va recomanda ca fostul preşedinte Donald Trump să fie pus sub acuzare. Comisia a adus patru grave acuzații printre care obstrucționarea unei proceduri oficiale, conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație pentru a face o declarație falsă și incitare la insurecție, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

În cel mai apropiat timp, comisia va înainta Departamentului de Justiție al SUA recomandarea de inculpare pentru cele patru capete de acuzare. Ultimul cuvânt în aceste concluzii îl au procurorii care au competența de a-l pune efectiv sub acuzare pe fostul președinte.

Este o acțiune fără precedent luată de o comisie a Congresului SUA. Investigația, în cursul căreia au apărut dezvăluiri, uneori explozive, a durat 18 luni.

Comisia Congresului este alcătuită din şapte democraţi şi doi republicani. Ei au prezentat cele opt capitole ale lungii lor anchete asupra revoltei de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, când suporteri ai fostului preşedinte Donald Trump au atacat violent sediul Congresului de la Washington, contestând victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

Foto: news.uchicago.edu

img22009749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!