ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSS a analizat riscurile din sistemul național de securitate cibernetică

07:53 | 20.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat luni ședința ordinară a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru a pune în discuție securitatea cibernetică a țării, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Membrii CSS au analizat modul de organizare a sistemului național de securitate cibernetică, precum și riscurile și provocările cu care se confruntă acesta.

Conducătorii instituțiilor abilitate au raportat despre acțiunile întreprinse pentru a consolida capacitățile de apărare cibernetică a statului. De asemenea, ei au primit recomandări cum să eficientizeze procesele ce țin de securitatea cibernetică, cum să reorganizeze sistemul de monitorizare și de răspuns la atacurile cibernetice.

În cadrul ședinței CSS s-a discutat și despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal care vizează acest domeniu, precum și despre felul în care poate fi îmbunătățită, în acest sens, comunicarea și cooperarea între instituțiile statului.

Foto: Președinție

img22009750

img22009750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!