ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada stării de urgență, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice este interzisă

12:51 | 20.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. În perioada stării de urgență, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice este interzisă, transmite MOLDPRES.

Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), în perioada stării de urgență, se interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scenă, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor și petardelor luminoase.

O excepție de la această interdicție este comercializarea și utilizarea articolelor care întrunesc următoarele condiții: diametrul acestora nu depășește 30 mm, articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse. Totodată, pot fi utilizate articolele pirotehnice de scenă care prezintă un risc scăzut și sunt utilizate doar de pirotehnicieni autorizați. Le fel, în perioadă stării de urgență, se interzice utilizarea salvelor de foc.

Poliția atenționează atât agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, cât și persoanele fizice că pentru nerespectarea dispozițiilor CSE vor fi aplicate sancțiuni.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită, începând cu 6 decembrie, cu încă 60 de zile.

Foto simbol

img22009762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!