ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 16800 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

13:58 | 20.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 16800 de persoane. Cel mai frecvent a fost chemată ambulanța la persoanele cu maladii respiratorii – 5363 de pacienți, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în ultima săptămână, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP au fost înregistrate 3219 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, inclusiv 56 de pacienți cu sindrom coronarian acut (SCA). Urgențele neurologice au constituit 1957 de cazuri, dintre care 241 de accidente vasculare cerebrale (AVC), urmate de urgențele traumatologice 1070 de cazuri.

Totodată la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 61 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 19 intoxicații cu medicamente, 11 cu monoxid de carbon și bioxid de carbon și opt intoxicații cu alcool.

La fel, au fost înregistrate 41 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, și anume combustii 24 și patru hipotermii.

Foto: CNAMUP

img22009764

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!