ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Substația de Asistență Medicală Urgentă Ialoveni are un nou sediu

14:00 | 20.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Ialoveni este amplasată într-o nouă încăpere, mai spațioasă, care a fost renovată capital și dotată cu mobilier. Astăzi a avut loc inaugurarea sediului nou al substației, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, substația are și un garaj, nou construit, cu șase boxe pentru ambulanțe, unde acestea pot fi inclusiv verificate din punct de vedere tehnic. Anterior, substația nu dispunea de un astfel de garaj, iar autosanitarele staționau afară.

La fel, substația are sală de alertă, de instruiri, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă pentru angajați și sufragerie.

În prezent, în cadrul SAMU Ialoveni activează 43 de persoane, dintre care 12 sunt lucrători medicali – medici și asistenți medicali. Anual, cele trei echipe de asistență medicală urgentă ale substației intervin la peste nouă mii de solicitări ale locuitorilor orașului Ialoveni și localităților vecine.

Costul lucrărilor de reparație și amenajare a noului sediu a constituit 4,4 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul de stat.

Foto: Ministerul Sănătății

img22009766

img22009766

img22009766

img22009766

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!