ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problema respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană rămâne în vizorul Biroului politici de reintegrare

14:11 | 20.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană prezintă în continuare prioritatea-cheie a Biroului politici de reintegrare și a autorităților constituționale, fiind depuse eforturi constante pentru a readuce Tiraspolul la masa de dialog și a reitera necesitatea reactivării interacțiunii productive în cadrul platformei grupurilor de lucru pentru drepturile omului, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Din păcate, suntem nevoiți să atragem atenția din nou asupra lipsei deschiderii din partea Tiraspolului de a identifica soluții pozitive pe cazurile individuale de încălcare flagrantă a drepturilor omului în regiunea transnistreană, printre care cele ale lui Adrian Glijin, Victor Pleșcanov, Vadim Pogorlețchii, Vladimir Dudnic și mulți alți cetățeni ai Republicii Moldova, drepturile cărora au fost lezate în urma acțiunilor ilegale și discriminatorii, practicate de către structurile de la Tiraspol.

Menționăm, că toate propunerile Chișinăului din anul curent de convocare a ședințelor grupurilor de lucru pentru drepturile omului au fost contramandate sau respinse de către Tiraspol, nefiind dat curs invitațiilor recente de organizare a reuniunii experților de profil pentru data de 21 noiembrie, 19 sau 20 decembrie curent.

În pofida acestui fapt, Biroul și vicepremierul pentru reintegrare mențin dialogul cu partenerii internaționali ai Republicii Moldova, autoritățile naționale competente, dar și cu reprezentanții societății civile în vederea consolidării eforturilor de promovare a drepturilor omului în regiunea transnistreană a țării și acordării asistenței necesare pe cazuri individuale din perspectiva onorării obligațiilor pozitive ale statului față de cetățenii săi.

Foto: Biroul de reintegrare

img22009767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!