ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Volodimir Zelenski a vizitat orașul Bahmut, punctul cel mai fierbinte de pe frontul din estul Ucrainei

14:35 | 20.12.2022 Categorie: Externe

Kiev, 20 dec. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi la Bahmut, oraş pe care forţele ruse încearcă de mai multe luni să-l cucerească şi care este în momentul de faţă punctul cel mai fierbinte de pe frontul din estul Ucrainei, a indicat serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev, citat de AFP şi Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Zelenski "s-a întâlnit cu militari, a discutat cu ei şi le-a dat decoraţii soldaţilor", a menţionat serviciul de presă fără a face alte precizări.

"Zelenski la Bahmut. Cel mai curajos preşedinte al celei mai curajoase naţiuni", a comentat vicepremierul Mihailo Fedorov pe reţeaua Telegram.

Deşi preşedintele ucrainean se deplasează frecvent în zone din apropierea liniei frontului, vizita sa la Bahmut, în regiunea Donbas, pare să fie cea mai riscantă de până acum. Oraşul cu circa 70.000 de locuitori, situat într-o zonă cunoscută pentru vii şi mine de sare înainte de invazia rusă din Ucraina din februarie, este vizat de la sfârşitul verii de forţele ruse, devenind în ultimele luni scena unor pierderi masive aparente din ambele tabere.

Trupele ruse au revendicat capturarea unor sate din jur şi suburbii, dar forţele ucrainene par să controleze oraşul şi o parte din împrejurimi. Centrul de analiză Institute for the Study of War din SUA a raportat luni că forţele ruse au pierdut poziţii la sud de Bahmut, pe 18 decembrie, şi şi-au continuat atacurile la sol în apropiere de Bahmut şi de oraşul Doneţk, menţionează AFP.

Reuters notează că vizita lui Zelenski la Bahmut a subliniat mesajul transmis mai devreme marţi de omologul său rus Vladimir Putin, care a afirmat cu ocazia Zilei serviciilor de securitate că situaţia în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părţi componente ale Rusiei este ''extrem de dificilă''.

Foto: telegram

img22009768

img22009768

img22009768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!