ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Gala Olimpicilor 2022

14:51 | 20.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Cei mai buni elevi și profesori din Republica Moldova au fost premiați astăzi în cadrul Galei Olimpicilor 2022, desfășurată la Sala cu Orgă din Chişinău, transmite MOLDPRES.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Natalia Gavriliţa a felicitat elevii olimpici, profesorii, precum şi părinţii acestora, și a relevat că aceste rezultate sunt foarte importante nu numai pentru sistemul educațional, ci și pentru toată țara, care a ales un drum al progresului, dezvoltării şi integrării europene. „În pofida unei perioade complicate, aţi reușit să obțineţi rezultate excepționale la concursuri internaționale. Întreaga țară este mândră de rezultatele voastre”, a declarat Natalia Gavriliţa.

La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a mulțumit elevilor și profesorilor pentru responsabilitatea și dedicația cu care reprezintă țara în cadrul competițiilor internaționale. „Astăzi celebrăm excelența în educație”, a subliniat ministrul.

Gala Olimpicilor este o festivitate organizată anual de către Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în scopul omagierii elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale la disciplinele de studiu, și a profesorilor care au contribuit la pregătirea elevilor și la obținerea acestor rezultate.

În anul 2022, au fost delegate loturi olimpice pentru participare, atât în format on-line, cât şi cu prezenţă fizică, la peste 15 olimpiade și concursuri regionale și internaționale care au fost organizate în diferite ţări ale lumii.

La Gala Olimpicilor din acest an au fost premiaţi 34 de elevi care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale care au avut loc pe parcursul anului 2022. Valoarea totală a premiilor oferite elevilor și cadrelor didactice constituie 860 mii de lei (43 mii de euro). 

img22009769

img22009769

img22009769

img22009769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!