ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un angajat al ”Exdrupo” este cercetat de CNA pentru trucarea unor licitații

15:31 | 20.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Un șef de sector al Regiei exploatarea drumurilor și podurilor ”Exdrupo” din cadrul Primăriei Chișinău este cercetat penal pentru corupere pasivă și activă, fapte comise în contextul organizării unor proceduri de achiziții publice, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, din 2020 și până în prezent, bănuitul ar fi transmis sume de bani unor persoane din conducerea întreprinderii, echivalente unui anumit procent din contractele semnate, pentru a organiza trucarea procedurilor de achiziții publice în interesul companiei, gestionate de el din umbră, prin persoane interpuse, inclusiv de rudele acestuia. În acest mod, au fost cauzate întreprinderii municipale daune considerabile.

La data de 19 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor persoane juridice, dar și la domiciliul, mașinile și în biroul de serviciu ale bănuitului. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!