ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerţ a lansat serviciul digital Carnet ATA-online

15:49 | 20.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova,  în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a lansat astăzi serviciul digital Carnet ATA-online, care poate fi accesat de pe platforma electronică a instituţiei camerale, transmite MOLDPRES.

Carnetul ATA este un document vamal internațional în baza căruia mărfurile aflate în regim de export temporar și tranzit circulă liber, conform unei proceduri vamale simplificate. În Republica Moldova, carnetul este eliberat din anul 2007, în peste 80 de țări. Camera de Comerț și Industrie este unica instituție împuternicită, conform legii, să elibereze Carnete ATA.

Deținerea Carnetului ATA scutește de necesitatea perfectării declarației vamale și constituirii unei garanții financiare pentru asigurarea taxelor și impozitelor organului vamal. Cel mai des, Carnetul ATA este solicitat de companiile şi persoanele care participă la târguri şi expoziţii, oamenii de artă, colective teatrale, muzicieni şi artişti, sportivi, profesionişti din diferite domenii, care pot circula liber cu echipamentul său profesional, operele de artă sau alte bunuri.

”Camera de Comerț și Industrie implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale, or, astăzi lansăm un nou serviciu orientat spre susținerea mediului de afaceri, precum și facilitarea activității economice în ţara noastră”, a declarat la eveniment Sergiu Harea, preşedintele CCI.

Foto: CCI

img22009774

img22009774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!