ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania din 1 ianuarie 2023 nu va mai importa petrol rusesc

18:09 | 20.12.2022 Categorie: Externe

Berlin, 20 dec. /MOLDPRES/. Pentru a respinge speculațiile conform cărora Germania va continua importul masiv de petrol rusesc, Berlinul a anunțat marțică va importa petrol din Kazahstan, respingând astfel orice fel de speculații, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Oficialii germani au informat că intenţionează să pună punct importurilor de petrol rusesc până la finele lui 2022.

Tradițional, rafinăriile germane de la Leuna şi Schwedt au fost puternic dependente de importurile de petrol rusesc livrat prin conducte. Acum, petrolul livrat Germaniei prin conducta Drujba, cel mai important oleoduct din Europa, va proveni din Kazahstan, chiar dacă un acord în acest sens nu a fost încă finalizat.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului german al economiei a menționat că "informaţiile potrivit cărora Germania a comandat petrol din Rusia nu sunt adevărate". "Companiile petroliere de la rafinăriile Leuna şi Schwedt nu vor mai comanda petrol rusesc în anul care va veni", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Rafinăria PCK de la Schwedt "şi-a rezervat capacităţi pentru ţiţei kazah în sistemul de conducte", începând încă din luna ianuarie, a mai spus purtătoarea de cuvânt de la Ministerul german al Economiei.

 Foto: reuteurs.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!