ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost înscris în aplicația turistică „Smart Guide”

10:48 | 21.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău a fost înscris în cadrul platformei internaționale turistice „Smart Guide”, transmite MOLDPRES.

Instituția culturală își propune ca prin intermediul aderării la această platforma digitală să fie mai aproape atât de vizitatorii din țara noastră, cât și de turiștii din întreaga lume.

În prezent, muzeul deţine un patrimoniu de peste 135 de mii de piese. În sălile acestuia sunt expuse piese de etnografie și artă populară din principalele zone etnografice ale ţării. În cadrul muzeului se desfășoară periodic manifestări folclorice, concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

Totodată, expoziţia permanentă a muzeului, cu genericul „Natura, Omul, Cultura”, cuprinde exponate importante de istorie naturală, ştiinţele naturii, istoria plaiului, arheologie, paleontologie, geologie, etnografie, care ilustrează trecutul și prezentul întregii țări. La fel, muzeul dispune de o sală de expoziţii temporare în care sunt prezentate piese atât din patrimoniul propriu, cât şi obiecte de artizanat din colecțiile meşterilor populari.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este cel mai vechi muzeu public din Republica Moldova. Acesta a fost constituit în baza colecției exponatelor Expoziției Agrare din 1889, organizată la Chișinău la inițiativa baronului Alexandru Stuart.

img22009795

img22009795

img22009795

img22009795

img22009795

img22009795

img22009795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!