ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2023, Ucraina va primi armele necesare pe parcursul fiecărei luni din diferite țări

11:39 | 21.12.2022 Categorie: Externe

Kiev, 21 dec. /MOLDPRES/. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a explicat miercuri că Ucraina va primi armele şi muniţiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Posturile de televiziune ucrainene au transmis declarația înaltului  oficial de la Kiev, care a subliniat că ţara a semnat numeroase contracte cu alte naţiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare.

"Industria militară americană este deja în funcţiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul 'formatului Ramstein' (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte naţiuni) este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război'', a concretizat Reznikov.

„Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări", a consemnat ministrul.

''Şi voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diverse ţări îmi confirmă că şi ei au semnat contracte similare'', a mai adăugat oficialul ucrainean.

Ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puţin şase ţări au anunţat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a şaptea reuniune a aşa-numitului format Ramstein.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se deplasează miercuri în Statele Unite, în prima sa vizită în afara ţării de când a început invazia rusă, la 24 februarie, pentru a obţine mai mult ajutor pentru apărarea Ucrainei.

În program, este preconizat ca preşedintele american Joe Biden să anunţe trimiterea unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari către Ucraina, care va include o baterie de rachete Patriot, un sistem de apărare antirachetă extrem de eficient pe care Kievul îl solicită Washingtonului de ceva timp. 

Foto: telegram

img22009797

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!