ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai importante companii occidentale de telecomunicații se retrag din Rusia

11:42 | 21.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 21 dec. /MOLDPRES/. La sfârșitul acestui an în care companiile occidentale de telecomunicații Nokia și Ericsson se vor retrage din Rusia, rețelele rusești vor suferi o lovitură puternică, mai ales pe termen lung, iar calitatea comunicațiilor va suferi cumplit, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Cetățenii ruși vor avea în aparate viteze semnificativ mai reduse la internet, cu apeluri pierdute din cauza semnalului prost și cu incapacitatea de a da telefoane și de a se conecta la rețele.

Plecarea firmelor occidentale va face ca operatorii nu vor mai putea să-și actualizeze aplicațiile sau să facă reparații. Ericsson și Nokia, care împreună reprezentau aproape de 50% din piața de echipamente telecom din Rusia, produceau aproape toate felurile de echipamente și dispozitive, de la antene telecom la echipament hardware care conectează fibra optică.

Șeful finanțelor de la Ericsson, Carl Mellander, a declarat că „vor lucra în Rusia până la sfârșitul anului. Atunci vor expira toate excepțiile de la sancțiuni pe care le-am primit”.

Directorul executiv al Nokia a făcut precizări similare într-un interviu: „ieșirea noastră din Rusia va fi completă. Nu vom mai livra absolut nimic în Rusia”.

Experții atenționează că până acum economia Rusiei a reușit să meargă înainte fără perturbări masive ca urmare a sancțiunilor, dar ieșirea companiilor de telecomunicații ar putea să aibă un impact mai mare asupra economiei.

Investițiile guvernului rus pentru promovarea operatorilor locali au ajutat piața rusească să devină mai puțin dependentă de firmele occidentale, însă ruperea bruscă a acestor legături este de așteptat că va da comunicațiile rusești înapoi cu o generație, în condițiile în care restul lumii merge înainte  cu tehnologiile 5G.

Foto: eetimes.eu

img22009798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!