ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei vameși și un broker au fost reținuți de CNA

12:05 | 21.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Șeful-interimar al Postului Vamal Chișinău, un șef din cadrul Biroului Vamal Chișinău, un inspector principal și un broker vamal au fost reținuți în această dimineață în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de corupere, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit mijloace financiare de la agenți economici pentru a organiza diminuarea valorii pentru mărfurile introduse în Republica Moldova. Sumele pretinse pentru acordarea diferitor facilități pentru unii agenți economici s-ar ridica până la 6 mii de euro.

În cadrul urmăririi penale au fost constatate mai multe epizoade în care valoarea mărfii introduse în vamă era diminuată cu până la 50 la sută, iar din taxele neachitate funcționarul vamal încasa un comision în mărime de 10-15%.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 40 de percheziții care au vizat angajați vamali și agenți economici. În urma acestora, trei vameși și un broker vamal au fost reținuți pentru 72 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!