ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ștefan Vodă a fost inaugurată o nouă Unitate de Salvatori și Pompieri

12:21 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. În sudul țării a fost deschisă o nouă Unitate de salvatori și pompieri a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. La evenimentul de inaugurare a sediului au participat prim-ministrul Natalia Gavrilița, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, șefa-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, Laura Hruby, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Unitatea, a cărei construcție a durat un an și jumătate, se întinde pe o suprafață de peste 0,4 ha și cuprinde birouri administrative, trei boxe spațioase pentru amplasarea tehnicii de intervenție, un teren de mini-fotbal și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD. 

„Sper că această clădire va fi nu doar un punct de pornire a autospecialelor la chemări, dar și un punct de atracție pentru cetățenii de toate vârstele, care vor fi implicați în măsuri de educare și antrenament pentru a ridica nivelul de protecție civilă a cetățenilor. Pentru că ne confruntăm deseori cu tot felul de cataclisme naturale în această regiune, este extrem de important ca oamenii să știe cum să acționeze în caz de criză. La fel cum este important să avem voluntari bine instruiți care, la necesitate, să poată susține salvatorii și pompierii”, a declarat Natalia Gavrilița.

Unitatea a fost construită cu sprijinul Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii, dar și cu o contribuție consistentă a Guvernului Republicii Moldova și a Consiliului raional Ștefan Vodă.  

Aici vor activa 23 de salvatori și pompieri, care vor asigura securitatea a circa 65 de mii de locuitori din 26 de localități ale raionului Ștefan Vodă.

Foto: Guvern

img22009807

img22009807

img22009807

img22009807

img22009807

img22009807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!