ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022 – 2025 a fost aprobat de Guvern

12:27 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Gradul de siguranță a populației la domiciliu, în comunitate, în mediile de activitate, în traficul rutier și pe drumurile publice va fi sporit. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, documentul are drept scop să aducă serviciile de ordine publică mai aproape de oameni, inclusiv printr-o acoperire mai bună a teritoriului, precum și prin dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune cu cetățenii. Complementar, programul pune bazele unei culturi polițienești orientate spre necesitățile populației. Astfel, reacționarea la apelurile de urgență va fi promptă și eficientă.

În același timp, Programul va asigura uniformizarea procedurilor de intervenție, instruirilor, coordonării și fluxului de informații între subdiviziunile specializate în domeniul ordinii și securității publice, precum și dotarea cu echipament modern a angajaților din prima linie și a structurilor de suport.

Acesta este al patrulea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Foto: Guvern

img22009809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!