ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Solda militarilor în termen va fi majorată de la 1 ianuarie 2023

12:41 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Începând cu anul viitor, militarii în termen ai Armatei Naționale vor primi 500 de lei, în loc de 150 de lei pe care îi încasau anterior. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi majorarea soldelor pentru militarii în termen și persoanele chemate la cantonamente, informează MOLDPRES cu referire  la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

De asemenea, potrivit documentului, militarilor în termen eliberaţi din serviciu li se va achita o indemnizaţie unică în mărime de trei solde băneşti, ceea ce constituie 1500 de lei, iar dacă aceştia fac parte din rândurile copiilor orfani sau rămaşi fără tutela părinţilor - în mărime de cinci solde băneşti (2500 de lei).

Proiectul mai stipulează că soldații în termen încorporaţi în Forțele de Menținere a Păcii din zona de securitate vor primi o soldă bănească în mărime de 600 de lei, indiferent de funcţia deţinută în contingent. Totodată, militarilor în termen și militarilor cu termen redus, numiţi prin ordin în funcţii de conducere, li se majorează solda bănească pentru perioada de exercitare a acestor funcţii. Pentru comandanții de grupă, solda va crește cu 10%, iar pentru locţiitorii comandanților de pluton - cu 15%.  

În același timp, proiectul hotărârii prevede creșterea indemnizaţiei lunare a persoanelor chemate la cantonamente cu până la 500 de lei.

Foto: army.md

img22009813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!