ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase proiecte noi de dezvoltare locală au fost incluse în Documentul unic de program pentru anii 2022-2024

13:55 | 21.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, modificări la hotărârea Guvernului privind „Lista proiectelor prioritare de dezvoltare locală pentru finanțare din sursele Fondului național pentru dezvoltarea regională și locală” (FNDRL), inclusă în Documentul unic de program (DUP) pentru anii 2022-2024, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, modificările vizează includerea a șase proiecte de dezvoltare locală, la măsura care prevede „Creșterea capacităților de valorificare a surselor de finanțare a proiectelor investiționale finanțate din sursele partenerilor de dezvoltare” și excluderea altor două proiecte din DUP pentru care s-a constat neeligibilitatea obiectivelor stabilite.

Modificările propuse au fost aprobate de către Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale printr-o decizie aprobată la sfârșitul lunii octombrie anul curent.

După aprobarea proiectului, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală va iniția procedura de semnare a contractelor de finanțare cu administrațiile publice locale ale căror proiecte au fost incluse, adițional, în Lista proiectelor prioritare de dezvoltare locală pentru finanțare din mijloacele FNDRL. 

Proiectul poate fi consultat aici https://bit.ly/3v8njNa

Foto: Guvern

img22009819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!