ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul din Ștefan Vodă va dispune de tehnologii moderne de gestionare a deșeurilor medicale

12:17 | 22.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Spitalul raional Ștefan Vodă va dispune de tehnologii moderne de gestionare a deșeurilor medicale, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, aparatajul a costat 1 milion 416 mii de lei, dintre care 1 milion 241 mii de lei au fost alocați de CNAM, 150 mii de lei îi reprezintă contribuția Consiliului raional Ștefan Vodă, iar 25 mii lei fiind asiguraţi de către SR Ștefan Vodă.

Reprezentanților Spitalului de la Ștefan Vodă susțin că implementarea proiectului reduce cheltuielile de gestionare a deșeurilor periculoase, precum și poluarea mediului înconjurător. Dacă anterior acest serviciu era prestat de un agent economic contractat, căruia anual spitalul îi achita în jur de 190 de mii de lei, în prezent, datorită acestui aparat, volumul inițial al deșeurilor se reduce cu 80-90%, ceea ce diminuează substanțial și cheltuielile de transportare a acestora la groapa de gunoi.

Pe parcursul anului curent, CNAM a monitorizat implementarea a peste 20 de proiecte investiționale finanțate prin concurs din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al companiei.

Foto: CNAM

img22009846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!