ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival-concurs de colinde va avea loc la Chișinău

07:15 | 23.12.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Circa 40 de colective corale cu un număr de 1500 de interpreți din Republica Moldova, România și Ucraina vor participa la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului-concurs Internațional  ”Colinde, colinde”, care se va desfășura în perioada 24-25 decembrie în capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Marian, președintele Asociației Muzical-Corale, organizatoarea evenimentului, a menționat că sâmbătă, 24 decembrie, la ora 16.00, la Sala cu Orgă va avea loc tradiționalul concert în formatul cor unit, la care vor participa cele mai bune 10 coruri din țară și Moldovan Național Youth Orchestra, dirijată de Andriano Marian. În cadrul concertului vor fi interpretate celebre colinde naționale și internaționale.

Potrivit sursei citate, pe 25 decembrie, începând cu ora 12.00, la Catedrala ”Sfânta Teodora de la Sihla” se va desfășura live concursul-propriu zis. ”16 colective ne vor bucura cu interpretarea online. Președinte al juriului este Valentin Budilesvschi”, a precizat Elena Marian.

Printre colectivele participante sunt: Corul de fete ”Cantabile” din Chișinău, dirijor Elena Marian, Corul de  copii ”Belcanto” din orașul Soroca, dirijor Ludmila Samarin, Corul de copii ”Crescenco”, din orașul Bălți, dirijor Tatiana Trocin, Corul de copii ”Solo Muzica” din orașul Odessa, Ucraina, dirijor Evghenia Bondari, Corul de fete ”Vivace” al Școlii de Arte ”A. Stârcea” din Chișinău, dirijor Anton Dumbrava, Corul mixt „Liviu Borlan” din orașul Baia Mare, România, dirijor Cosmin Lăuran, Corul de copii ”Armonie” din orașul Leova, dirijor – Svetlana Bogarad ș.a.

Prima ediție a Festivalului-Concurs ”Colinde, colinde” a avut loc în 2009.

img22009870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!