ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a împlinit doi ani de la învestirea în funcție

10:52 | 24.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a împlinit astăzi doi ani de la învestirea în funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Cu acest prilej, în cadrul unei adresări video, oficialul a mulțumit tuturor cetățenilor care, în acești doi ani, au pus umărul pentru ca Republica Moldova să devină o țară mai bună.

„O țară poate fi ridicată și construită din temelii doar când oamenii ei cred în ea. Vom munci în continuare pentru a avea o țară liberă și prosperă. Vom reuși acest lucru împreună, uniți și solidari”, a declarat șefa statului.

Totodată, președintele a vorbit despre pandemia COVID – 19, criza energetică, valul de refugiați și impactul războiului din Ucraina. La fel, oficialul a prezentat proiectele de modernizare a satelor și orașe, drumurilor naționale, a instituțiilor medicale, școlilor, asistența socială oferită familiilor.

Președintele a subliniat că o prioritate rămâne a fi bunăstarea cetățenilor, lupta împotriva corupției și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. „Sunt convinsă că vom reuși să facem o țară europeană prosperă la noi acasă, într-o lume liberă în care este pace”, a remarcat oficialul.

Maia Sandu a depus jurământul de învestitură la 24 decembrie 2020, devenind cel de al șaselea Președinte al Republicii Moldova.

Adresarea video poate fi vizionată la: https://bit.ly/3FSexrt

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!