ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat

12:42 | 26.12.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Rudele lui Pele s-au întâlnit sâmbătă, în ajunul Crăciunului, la căpătâiul fostului mare fotbalist brazilian, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat recent, potrivit postărilor lor de pe reţelele de socializare, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Pele, în vârstă de 82 de ani, care suferă de cancer de colon descoperit în septembrie 2021, este internat la Sao Paulo de la sfârşitul lunii noiembrie. Cancerul "progresează" şi Pele primeşte "un tratament mai intensiv" din cauza unei "insuficienţe renale şi cardiace", a anunţat, miercuri, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde el este internat.

După miezul nopţii în Brazilia, Kely Nascimento, una din fiicele lui Pele, a postat pe Instagram o fotografie în care apar actuala soţie a fostului fotbalist, Marcia Aoki, şi alţi membri ai familiei la spitalul Albert Einstein, dar fără el.

"Aproape toţi. Crăciun fericit. Recunoştinţă, dragoste, unire, familie. Esenţa Crăciunului. Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea şi lumina pe care ni le transmiteţi", a scris Kely Nascimento lângă această fotografii.

Fiul său, Edinho, a postat anterior o fotografie în care îl ia de mână pe Pele, fotografie însoţită de mesajul: "Tată, puterea mea este cu tine".

Edinho, directorul tehnic al clubului de fotbal Londrina din statul Parana (sud), a venit sâmbătă la spitalul Albert Einstein, unde erau două dintre surorile sale, Flavia şi Kely Nascimento, care au fost foarte prezente lângă Pele în ultimele zile.

"A venit", a scris pe Instagram Kely Nascimento, lângă fotografiile în care apar Edinho şi fiicele sale, Sophia şi Stephany Nascimento.

Edinho a venit după ce se scuzase în ajun că nu poate fi lângă tatăl său. "Mi-ar plăcea să fiu acolo, însă astăzi am nişte angajamente aici. Nu sunt medic, nu aş putea fi de mare ajutor", a declarat el vineri pentru ziarul Estadao.

Kely Nascimento a postat vineri seara pe Instagram o fotografie emoţionată în care îşi îmbrăţişează tatăl, imobilizat la pat, fotografie însoţită de mesajul "încă o noapte împreună".

Pele, fostul atacant al echipelor Santos FC şi New York Cosmos, este singurul jucător din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Pele a urmărit şi finala Cupei Mondiale din Qatar din spitalul în care se află internat.

În timpul Mondialului, el l-a văzut pe Neymar egalând recordul său de goluri pentru Selecao (77).

Cel care este considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile a primit numeroase mesaje de susţinere după ce a fost internat, de exemplu din partea starului francez Kylian Mbappe. "Rugaţi-vă pentru Rege", a cerut acesta pe Twitter.

img22009939

img22009939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!