ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dările de seamă pentru perioadele fiscale se vor prezenta, din 1 ianuarie 2023, doar în mod electronic

09:35 | 04.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat a atenționat că, începând cu 1 ianuarie 2023, dările de seamă fiscale se prezintă doar în mod electronic, de către toți contribuabilii (persoanele juridice sau fizice care desfășoară activitatea de întreprinzător ori profesională), indiferent de numărul de salariați, precum și persoanele fizice rezidente care direcţionează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, dările de seamă se vor prezenta în mod electronic obligatoriu aferent perioadelor fiscale începând cu 1 ianuarie curent.

„Fac excepție persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și nu desemnează 2% impozitul pe venit, iar prezentarea dărilor de seamă utilizând metodele automatizate de raportare electronică este la alegere”, rezumă Serviciul Fiscal.

Foto simbol

img23000042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!