ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va readuce în scenă spectacolul ”Chirița în provincie”

17:38 | 04.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc vineri și duminică, 6 și 8 ianuarie, la orele 18.30 și respectiv 17.30, spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sala plină, chiar și după 29 de ani.

Mâine, 5 ianuarie, la 13.00 (în limba rusă) și la 17.00 (în română), Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va găzdui spectacolul ”Regatul de Gheață”. Potrivit organizatorilor, este un spectacol unic pentru întreaga familie! Amploarea producției, aventurile, acrobații, decorul fabulos, muzica și coregrafia modernă interpretată de peste 30 de actori - toate acestea prezintă spectatorilor o adevărată atmosferă a sărbătorilor de iarnă! „Regatul de Gheață” - o reprezentație a centrului de producție din Odesa „Made in Odessa” - este un spectacol incredibil creat pe baza desenului animat preferat al copiilor din întreaga lume și cel mai cunoscut din istoria companiei Walt Disney. El surprinde și cu fapte noi: apariția unor eroi, cu care spectatorul nu era cunoscut anterior și situații neașteptate, combinate într-un scenariu original plin de evenimente magice.

Vineri, 6 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul „Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile deportatelor Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și „Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. 

Sâmbătă, 7 ianuarie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Pomul vieții de Dumitru Matcovschi” în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc. Este un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!