ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Florina Breazu își sărbătorește ziua de naștere

18:11 | 04.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Criticul de artă și pictorița Florina Breazu, doctor în arte vizuale, Maestru în Artă, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, își sărbătorește astăzi cea de-a 50-a aniversare, notează MOLDPRES.

S-a născut în 1973 în orașul Chișinău. A absolvit  Școala de Arte Plastice pentru Copii „A. Şciusev”, Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” din Chișinău și Facultatea de Arte Decorative a Universității de Arte „George Enescu” din Iași. În perioada 2002-2006 a făcut doctorantura la Institutul Studiul Artelor al Academiei de Științe a Moldovei, iar din 2014 a fost doctorandă la Universitatea Națională de Arte din București.  

În 2021 și-a susținut teza de doctor în arte vizuale la Universitatea sus-numită. În 2019-2020 a fost director adjunct la Liceul Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” din Chișinău, iar din 2020 a fost vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

În 2022 a fost aleasă în funcția de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. În 2008 i s-a conferit titlul onorific ”Maestru în Artă”.

A avut expoziții în țară și peste hotare. Lucrările ei se păstrează în colecții publice și private din Arabia Saudită, Belgia, Canada, Cipru, Elveția, Franța, Germania, R. Moldova, România, Rusia, SUA ș. a.

img23000055

img23000055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!