ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova

08:37 | 07.01.2023 Categorie: Comunicate

Sprijinul ASEF pentru persoanele strămutate din Ucraina prin intermediul OMS (Faza 2)

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Asistența de răspuns la COVID-19 

1.  În cadrul Proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa (ASEF) pentru consolidarea nivelului de pregătire și răspuns la COVID-19 și alte boli infecțioase emergente finanțat de Japonia, Guvernul Japoniei a aprobat un ajutor financiar în valoare de 10,000,000 USD pentru măsuri urgente de răspuns ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

2.  Prin intermediul Biroului Regional al OMS pentru Europa vor fi oferite dispozitive medicale, medicamente, echipamente individuale de protecție și altele pentru persoanele strămutate în Ucraina și țările din vecinătate precum Polonia, România, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria și Republica Moldova.

3.  Ajutorul reprezintă Faza 2 a asistenței financiare (în valoarea de 9,500,000 USD) din aprilie 2022 pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate. 

* Fundația Asia-Europa (ASEF) a fost înființată în 1997 în Singapore ca organism permanent al Reuniunii Asia-Europa (ASEM). Aceasta este angajată în activități de consolidare a înțelegerii reciproce dintre Asia și Europa, axate pe domeniul socio-cultural. 

**Detalii despre bunurile care vor fi furnizate:

Instalații pentru lanțul frigorific și alte dispozitive medicale, truse de testare, medicamente, dezinfectanți și decontaminanți, echipamente individuale de protecție COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!